Komt er een nieuwe hippiegolf?

#erisietsgaande

Na mijn zo geliefde yogales ben ik vaak compleet in tranen. Er. Komt. Zo. Veel. Los. Heerlijk, want hoe meer tranen, hoe dichter ik bij mijn daadwerkelijke ik kom. Er is alleen wel heel veel veranderd in mij de afgelopen tijd. Zoveel dat ik het soms niet meer helemaal bij kan houden in mijn hoofd. Dingen die voorheen als totaal logisch voelden, beleef ik nu geen plezier meer aan. De tv is de deur uit, series kijken doe ik niet meer. Het trekt me niet meer. Mijn avonden vul ik met mediteren en schrijven. Ram Dass en Tolle liggen op mijn nachtkastje. Op een zaterdag beland ik op een veldje in de zon waar ik met vreemden een ‘Om’ aan het chanten ben. Wie had dat ooit gedacht.

Alleen geen groei zonder groeipijn, en die groei niet gaat niet helemaal zonder slag of stoot. Gelukkig kan ik dan weer even lekker janken bij mijn yogadocent, en ik voel weer een geruststelling. Niet eens met zoveel woorden. ”Er verandert zoveel in mij dat ik me soms zó alleen en verloren voel’’. Barst ik snikkend uit. ”Vertrouw’’ zegt ze. ‘’Je zult vanzelf meer gelijkgestemden ontmoeten’’. Daar vertrouw ik dan maar op.  

Want zo waar, hoe opener ik zelf word, hoe meer mensen ik ontmoet voor wie het hoogst haalbare ook geen fulltime baan meer is of een nieuwe auto. Een topfunctie ergens of een koophuis als einddoel. Er is een verschuiving om me heen aan het plaatsvinden. Wat eerst als het hoogst haalbare leek, lijkt totaal niet meer relevant. Gesprekken verschuiven. Waar ze eerst over mensen en situaties gingen, gaan ze nu over Tiny Houses, moestuinen, spiritualiteit, lucide dromen en ayahuasca trips. Mijn generatie wil meer genieten en minder gehaast leven, op een hoger bewustzijnsniveau. Meer leven vanuit vertrouwen en liefde, in plaats van angst. Ik vind dit een hele mooie ontwikkeling om te zien. Het geeft voor mij vertrouwen en rust.

En dit zorgt er ook voor dat ik me ook steeds minder eenzaam voel. Vanaf kleins af aan is me het gevoel meer dan eens bekropen dat ik werkelijk waar geen idee heb wat ik hier op deze planeet moet. Ik deed de dingen maar omdat ze van me verwacht werden, en niet zozeer omdat ik er zelf nou heel gelukkig van werd. Ik heb geprobeerd mee te doen, met een afgeronde studie en een baan. En toch werd ik er totaal niet gelukkig van. Ik begreep er nooit want van. Iedereen om mij heen is maar aan het rennen voor een partner en een huis, en waarom eigenlijk? Omdat ik dit niet als doel voor ogen had voelde ik me hier soms best wel eenzaam in. Ik ben ontzettend blij dat hoe opener ik ben, hoe meer mensen ik aantrek die er een beetje hetzelfde over denken.

Zomer 2017, van binnen toch meer hippie dan ik dacht.

Daarom wil ik ook uitspreken dat ondanks het onbestemde gevoel, ik erg dankbaar ben dat ik in deze tijd leef. Mijn basisbehoeften zijn voorzien. Ik ben elke dag veilig, en heb elke dag te eten. Ik kan naar de dokter wanneer ik wil. Dit zorgt ervoor dat ik met een helikopterview over de samenleving kan kijken hoe deze nu is en kan bepalen waar ik wel aan mee doe en waaraan niet. Het vergt soms wat daadkracht, maar het gaat me steeds beter af. Ik wil niet vechten tegen een systeem waar ik niet in pas. Ik wil gewoon gelukkig zijn, op mijn eigen manier. Dat betekent nog niet dat ik per direct op een berg in een witte jurk Hallelujah ga zitten zingen, maar ik ga zeker wel keuzes maken die mijn leven simpeler en gelukkiger maken. Voor mij zit geluk in de kleine dingen. Minder gehaast zijn. Veel tijd in de natuur doorbrengen, waar ik me thuis voel. En heel veel liefde, voor mezelf, en de lieve mensen om mij heen. Gun jij jezelf dat ook? Doe jij wat je écht gelukkig maakt van binnen?

Laten we met z’n allen de wereld een stukje mooier maken.

Liefs,

R.E.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s